401 Γ.Σ.Ν. Αθηνων (Σε εξελιξη)

Το 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών είναι στρατιωτικό νοσηλευτικό ίδρυμα του Ελληνικού Στρατού Ξηράς το οποίο ιδρύθηκε το 1904 και σήμερα αποτελεί το μεγαλύτερο Στρατιωτικό Νοσοκομείο και ένα από τα μεγαλύτερα Νοσηλευτικά Ιδρύματα στην Ελλάδα.

Η GDM Assets έχει αναλάβει την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων 12 (ΔΥΓ) & 9Ι (Α Κλινικές) και της νέας πτέρυγας του νοσοκομείου. Η ενεργειακή αναβάθμιση θα επιτευχθεί με τους εξής τρόπους:

  • Αλλαγή του συστήματος BMS (Building Management System) με το πιο εξελιγμένο BEMS (Building Energy Management System)
  • Αντικατάσταση των παλαιών κουφωμάτων με νέα ενεργειακά κουφώματα
  • Τοποθέτηση μαγνητικών επαφών για την αυτόματη διακοπή λειτουργίας των κλιματιστικών μονάδων
  • Επεμβάσεις στην εξωτερική θερμομόνωση των κτιρίων

Το Σύστημα Διαχείρισης Κτιρίων (Building Management System - BMS) ελέγχει και ρυθμίζει αυτόματα διάφορες λειτουργίες εντός του κτιρίου από το φωτισμό και τον κλιματισμό μέχρι τους ανελκυστήρες και τα συστήματα συναγερμού. Το Σύστημα Ενεργειακής Διαχείρισης Κτιρίων (Building Energy Management System - BEMS) λειτουργεί με παρόμοιο τρόπο έχοντας όμως σαν κύριο στόχο τη βέλτιστη ενεργειακή απόδοση του κτιρίου καταγράφοντας συνεχώς δεδομένα που αφορούν την κατανάλωση ενέργειας.

Οι μαγνητικές επαφές θα τοποθετηθούν στις μπαλκονόπορτες και τα παραθυρόφυλλα των κτιριακών μονάδων με σκοπό την αυτόματη παύση λειτουργίας των κλιματιστικών εντός του κτιρίου όταν αυτά ανοίγουν. Έτσι, καταφέρνουμε να μην είναι ταυτοχρόνως ανοιχτά τα παράθυρα με τα κλιματιστικά στοχεύοντας τόσο στην οικονομική όσο και στην περιβαλλοντολογική βελτιστοποίηση.

Πελατης:
ΥΠΕΘΑ - ΓΕΣ
Τοποθεσια:
Αθήνα, Ελλάδα
Ημερομηνια: