Ακαδημίας Λυρικής Τέχνης Maria Callas

Η εταιρεία GDM Assets ανέλαβε το έργο αποκατάστασης του ιστορικού και διατηρητέου κτιρίου επί της οδού Πατησίων, που θα υποδεχτεί μια νέα εποχή, ως στέγη της Ακαδημίας Λυρικής Τέχνης Maria Callas. Το εμβληματικό κτήριο, που έζησε η Μαρία Κάλλας κατά τα παιδικά της χρόνια, αναμένεται να αναβιώσει και να αποτελέσει πολιτιστικό αγαθό για την πόλη της Αθήνας.

Η Ακαδημία Λυρικής Τέχνης Maria Callas στο ανακαινισμένο αυτό κτίριο, θα προσφέρει προηγμένη μουσική εκπαίδευση σε πανεπιστημιακό επίπεδο, συμβάλλοντας στην ανάδειξη της λυρικής τέχνης στην Ελλάδα αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Οι παρεμβάσεις έχουν ως στόχο την πλήρη συμμόρφωση με τις πλέον σύγχρονες λειτουργικές και κατασκευαστικές προδιαγραφές διατηρώντας όμως την εκπληκτική αρχιτεκτονική του κτηρίου. Τα βασικά στοιχεία του έργου περιλαμβάνουν:

 • Αποκατάσταση των Προσόψεων και της Στέγης:
  - Η εξειδικευμένη αποκατάσταση των εξωτερικών επιφανειών θα διατηρήσει την αρχιτεκτονική αυθεντία του κτιρίου επιρροής Jugendstil.
  - Η ανανέωση της στέγης θα εξασφαλίσει την ανθεκτικότητα και προστασία του κτιρίου.
 • Ενίσχυση του Εσωτερικού Φέροντος Οργανισμού:
  Ο εσωτερικός φέρον οργανισμός, που παρουσιάζει σημάδια φθοράς από παλιότερη σεισμική δόνηση και πυρκαγιά, θα υποστεί ολοκληρωμένη ενίσχυση και ανακατασκευή.
 • Απρόσκοπτη Πρόσβαση:
  Η δομή θα εξασφαλίζει απρόσκοπτη πρόσβαση για άτομα μειωμένης κινητικότητας μέσω ειδικών μηχανισμών και ανελκυστήρα στα σημεία που κρίνονται απαραίτητα.
 • Ενεργητική και Παθητική Πυροπροστασία:
  Το κτίριο θα πληροί όλες τις νεότερες προδιαγραφές ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένης της πυροπροστασίας, εξασφαλίζοντας την ύψιστη ασφάλεια του κτιρίου.
Πελατης:
Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε.
Τοποθεσια:
Αθήνα, Ελλάδα
Ημερομηνια: